Hoe ontwerp je een presentatie?

Nadat u uw bestanden heeft geüpload naar de bestandenbibliotheek, is de volgende stap om uw presentatie te bouwen/ontwerpen.

Klik op “presentaties” bovenin het scherm om de presentatiebibliotheek te laden.

Digi-Menuboard biedt u vooraf gedefinieerde presentaties (voor restaurants/snackbar, onderwijs, gezondheidszorg en andere horeca sectoren) welke u kunt importeren in uw presentatiebibliotheek en deze bewerken om snel te starten met uw campagne. Om een presentatie te importeren, klik op de “import” knop bovenin het scherm om de voorbeelden bibliotheek te laden. Zet uw muis op een presentatie welke u graag wenst en klik op de “download” knop om de presentatie te importeren. Zodra deze is geïmporteerd, klik op het “bewerk”  icoontje om de presentatie te bewerken.

Als u een nieuwe presentatie wilt maken vanaf het begin, klik dan op de “nieuw” knop rechtsboven in het scherm en volg de afbeelding zoals hieronder;

Onthoud goed, dat u eerst uw bestanden bibliotheek update met alle inhoudelijke bestanden of afbeeldingen welke vereist zijn om u presentatie te ontwerpen.

Presentatie eigenschappen

Naam: Voor de naam in van de presentatie.

Achtergrond afbeelding : Klik op pijlje naar beneden en selecteer een afbeelding die u wenst voor de achtergrond van uw presentatie.

Achtergrond kleur : klik op het pijltje van de achtergrond opties om een kleur te kiezen welke u wenst. Standaard is deze transparant. Om een kleur te kiezen, verplaatst de horizontale RGB kleur optie van links naar rechts. Selecteer een kleur en klik op de “kiezen” knop.

Presentatie breedte : Presentatie breedte geeft de breedte  (in pixels) van de scherm resolutie welke is ingesteld in uw mediaplayer, b.v. 1920 X 1080 of 1280 X 720. Stel de juist breedte in dit veld in.

Presentatie hoogte : Presentatie hoogte geeft de hoogte (in pixels) van de scherm resolutie welke is ingesteld in uw mediaplayer, b.v. 1920 X 1080 or 1280 X 720. Stel de juiste hoogte in in dit veld.

Klik op de volgende knop om door te gaan naar de presentatie widget tab.

Presentatie widgets

 

Layout Canvas : Layout canvas wordt gebruikt als plaats voor alle widgets.

Panning controle : Panning controle wordt gebruikt om in te zoomen en uit te zoomen. U kunt het canvas verplaatsen door te klikken op “uit elkaar trekken”optie.

Widgets : Widgets zijn elementen welke u sleept van de “gereedschap” knoppen en plaats deze op het canvas. U kunt deze verkleinen/vergroten en verplaatsen door de muis te gebruiken of de waardes handmatig in te voeren.

Multimedia Widget – Plan afbeeldingen, video’s en audio bestanden.  Kijk hiervoor op deze sectie voor meer details…

Tekst Widget – Plan meerdere tekst berichten met bewerkte opties. Kijk hiervoor op deze sectie voor meer details…

Klok Widget – Plan datum en tijd elementen met aangepaste opties. Kijk hiervoor op deze sectie voor meer details…

Ticker Widget – Plan vrije tekst of rss feeds met aangepaste opties. Kijk hiervoor op deze sectie voor meer details…

Web Widget – Plan externe web pagina URL of embedded HTML code van een externe website. Kijk hiervoor op deze sectie voor meer details…

Voorvertoning Presentatie – Klik om een voorvertoning te krijgen van de definitieve presentatie.

Stop Voorvertoning – Klik op stop om de voorvertoning te stoppen.

Widget plakken –  Deze optie geeft u de mogelijkheid om bestaande widgets te kopiëren van het canvas. Als voorbeeld, u een tekst widget en alle instellingen, zoals font, kleur, etc.  en teksten zoals b.v. prijzen en dergelijke. U kunt deze kopiëren/dupliceren met alle zaken zoals hierboven waarbij u b.v. later de tekst wilt aanpassen. Nu, met rechtermuisklik op de bestaande widget klikken, dan klik op Kopieer menu om de widget te kopiëren. Klik nu op de Plakken Widget van de “gereedschap” knoppen om deze te kopiëren. Het enige wat u nu moet doen is de tekst aanpassen.

Als de presentatie gereed is, klik op de bewaar knop om deze te bewaren en ga terug naar de presentatie bibliotheek.